Bygdelan er det største arrangementet som arrangeres av organisasjonen BygdeCrew. Det blir årlig avhold to Bygdelan i Randaberg kommune. Siden Bygdelan 4. har Bygdelan blitt avholdt i Harestad skoles gymsal.

 

Bygdelan 1: Det første bygdelanet i historien ble arrangert i samarbeid og på oppfordring av Randaberg kommune. Dette skjedde i forbindelse med høstmarken i sentrum, 30. september 2005. Arrangementet denne første gang fant sted på loftet i gamle bankbygget i sentrum. Det samlet omkring 30-40 deltakere. Dette første bygdelanet ble en kjempe suksess med mange fornøyde deltakere etter en lan natt. Dette gav initiativtakerne mersmak på mer lokal-lan.

 

Bygdelan 2: Til dette bygdelanet var vi på utkikk etter ett litt større å passende lokalet. Det viste seg da at det stod ledig ett lokale i nylig ferdigstilte Vistnesgården i sentrum, dette er det lokalet som gullsmeden i dag disponerer. I samarbeid med eierne fikk vi lånt dette til Bygdelan. Nå hadde vi kapasitet til enda flere deltakere og bedre tilbud til de deltakerne. Det dukket opp rundt 40-50 deltakere som var en stor økning fra tidligere. Dette lanet var det første som varte fra fredag – søndag, 21 – 23. april 2006.

 

Bygdelan 3: Etter ett vellykket arrangement på Vistnesgården var det igjen duket for et nytt bygdelan i samme lokalet, 29 – 01 oktober 2006. Dette arrangementet fikk rundt 50 deltakere, i tillegg var det innom mange nysgjerrige besøkende som lurte på hva som foregikk på ett LAN.

 

Bygdelan 4: Bygdelan var nå blitt så stort at vi igjen var på utkikk etter nye lokaler. Vi tok da kontakt med Harestad skole som viste interesse for arrangementet med en gang. Der fikk vi låne den best passende gymsalen i tillegg til skolens internett og strøm. Vi fant fort ut at dette lokalet var perfekt for vårt arrangement. Bygdelan 4 fikk 57 stk. deltakere, 13 stk. crew, 16 – 18 mars 2007. Dette ble det første arrangementet med sikkelig catering tilbud med salg av varm og kald mat døgnet rundt.

 

Bygdelan 5: Igjen tilbake på Harestad skole med nytt bygdelan, 28 – 30. september 2007. Denne gang med enda flere deltakere og forsterket crew. Totalt var det 62 deltakere og 22 crew denne helgen. Til dette arrangementet kjøpt inn mye utstyr der av gbit switcher, og passende strømskap. Dette gjorde bygdelan til et mer selvstendig arrangement og mindre avhengig av å leie og låne utstyr av andre.

 

Bygdelan 6: Suksessen med Bygdelan i gymsalen på Harestad skole forsettes 4 – 6. April 2008. Bygdelanet med mange små og store forbedringer; hjelp til å bære inn pc, konkurranser for alle fra scenen og mye mer er på plass igjen. Totalt med 66 stk. deltakere, 11 stk. besøkende og 22 stk. i crew.

Bygdelan 7: Ordet sceneshow og eventer får en helt ny betydning i Bygdelan sammenheng. Dette er bygdelanet da det skjedde noe hele tiden. Hyppige show fra scene, mange spennende game compoer og ellers mange deltakere og besøkene. Det ble talt 55 deltakere, 38 besøkende og 22 crew, totalt 115 bygdelanere. 19 – 21. September fant alt dette sted på Harestad skole.